Rólunk

A Plaza M vásárolni, szórakozni és kikapcsolódni hív!

A Plaza M ismerős hellyé vált a térségbelieknek, amelyet főként a dinamizmus jellemez. Ez az a hely, ahová a vásárlók azért jönnek, hogy a legfrissebb újdonságokkal szembesüljenek, és ugyanakkor pihenjenek, szórakozzanak. Ez az a hely, ahol örülhetsz az üzletek által indított akciókban, valamint a bevásárlóközpont által szervezett eseményeknek.

A Marosvásárhelyi Plaza M több, mint 80 üzlethelyiséggel, 8 MOZITEREMMEL, éttermekkel, kávézókkal, játék- és bowlingteremmel, és nem utolsó sorban 1 500 parkolóhellyel rendelkezik.

A bevásárlóközpont olyan jelentős márkáknak ad otthon, mint: H&M, New Yorker, Lee Cooper, Tom Tailor, Seroussi,  Hervis, Kenvelo, Deichmann, Takko, Jolidon, Samsonite, CCC, Penti, Pepco stb.

A Plaza M-ben található kávézók és éttermek lehetőséget nyújtanak a látogatók számára, hogy shoppingolás közben újra feltöltődjenek, a pihenés és szocializálódás oázisában érezzék magukat.
Az ízletes ételek és üdítőitalok kínálatát a Plaza M által a köztereken szervezett különleges gasztronómiai rendezvények egészítik ki, amelyek a látogatók számára változatosságot, a helyi termelőknek pedig ötletes értékesítő helyet biztosít.

A szórakozás a marosvásárhelyi Plaza M által nyújtott élmény szerves része.

Látványos díszletével a Cinema City 8 modern mozitermet bocsát rendelkezésre, ahol a nézők a legújabb filmeket nézhetik meg, nemzetközi kényelmi és minőségi szabványoknak megfelelő, kiváló moziélményben vehetnek részt.

A versenyszellemmel gazdagon megáldott látogatóink a Jack Casino billiárd és pinball asztalainál, bowlingpályáján mérkőzhetnek meg, elegáns kávézójában olthatják szomjukat, és játékgépein szerencsét próbálhatnak.

Az Auchan minden család heti – nem csak élelmiszerrel történő – ellátásának gazdaságos forrása.

A MediaGalaxy a legújabb háztartási és elektronikai készülékeket, a Leroy Merlin kiváló minőségű építkezési, területrendezési és kerti termékeket és szaktanácsadást, a Proges pedig változatos belsőépítészeti megoldásokat kínál látogatóinknak.

A Plaza M vásárolni, szórakozni és kikapcsolódni hív!

Nyitvatartás

Éttermek, kávézók:

Hétfő-Vasárnap: 09:00 – 22:00,
(A nyitási idő éttermenként változhat).

Üzlethelyiségek:

Hétfő-Vasárnap: 10:00 – 21:00,

Auchan bevásárlóközpont: 07:00 – 21:00

A nyitvatartás üzletenként változhat. Kérjük, látogasson el az egyes üzlethelyiségek aloldalaira, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi telefonszámon: +0265 326 964 (Plaza M Ügyvezetői Iroda).

A Plaza M az év 12 (tizenkettő) hónapjában, heti 7 (hét) napon nyitva tart, kivéve azon eseteket, ahol egy adminisztratív döntés, jogi előírás vagy a Tulajdonos ellenkezőleg rendelkezik.

A Tulajdonosnak jogában áll a Bevásárlóközpont nyitvatartását bármilyen módon megváltoztatni, nyitvatartási idejét módosítani bizonyos esetekben, mint például az ünnepnapokat vagy hivatalos munkaszüneti napokat magukban foglaló heteket.

A Bevásárlóközpont reggel 10:00 és este 10:00 óra között tart nyitva, ez alól kivételt képeznek a Bevásárlóközpontban üzemelő egyes üzlethelyiségek nyitvatartási idői (pl. az Auchan reggel 7:00 és este 9:00 óra között tart nyitva). A Plaza M-ben található üzlethelyiségek nyitvatartásával kapcsolatos további információkért látogasson el a www.plazam.ro/magazine oldalra.

A nyitvatartás, valamint annak bármilyen nemű változtatása érvényesíthető a látogatókkal szemben, a Bevásárlóközpontba a nyitvatartási időn kívül belépni tilos.

Kapcsolat

Plaza M csapat:

 • Bianca Cojoc   – Bevásárlóközpont ügyvezető
 • Marius Puiu Botezan – Műszaki vezető
 • Carmen Albu – Marketing vezető

A Marosvásárhelyi Plaza M-mel kapcsolatos kérdéseit az alábbi elérhetőségekre küldheti:

 

Házirend

Általános rendelkezések

A látogatóknak jogában áll a Bevásárlóközpont létesítményeit a benne folytatott tevékenységnek a legnagyobb mértékben megfelelő módon, a jelen Szabályzatnak, az alkalmazandó jogszabályoknak, a közerkölcsnek és közrendnek, az Ügyvezető, a biztonsági személyzet és a szolgálatban lévő tűzoltók utasításainak megfelelően használni.
A Bevásárlóközpontban a Plaza M előzetes írásbeli beleegyezése nélkül tilos bármilyen javak, anyagok vagy tárgyak kiállítása, értékesítése, kihelyezése és tárolása. A látogatóknak kötelessége nem zavarni a többi látogatót, nem megsérteni azok jogait a Bevásárlóközpontban való tartózkodásuk alatt. A Plaza M fenntartja jogát, miszerint megválogathatja a látogatóit, megtagadhatja belépésüket, valamint a Bevásárlóközpont területén kívülre kísérheti a jelen Szabályzatot be nem tartó látogatókat. A Bevásárlóközpont az utólagos módosításaival és kiegészítéseivel újra közzétett, az objektumok, javak, értékek felügyeletéről és a személyek védelméről szóló 333/2003. sz. Törvény értelmében videokamerákkal megfigyelt terület.

Nyitvatartás

A Plaza M az év 12 (tizenkettő) hónapjában, heti 7 (hét) napon nyitva tart, kivéve azon eseteket, ahol egy adminisztratív döntés, jogi előírás vagy a Tulajdonos ellenkezőleg rendelkezik.
A Tulajdonosnak jogában áll a Bevásárlóközpont nyitvatartását bármilyen módon megváltoztatni, nyitvatartási idejét módosítani bizonyos esetekben, mint például az ünnepnapokat vagy hivatalos munkaszüneti napokat magukban foglaló heteket.
A Bevásárlóközpont reggel 10:00 és este 9:00 óra között tart nyitva, ez alól kivételt képeznek a Bevásárlóközpontban üzemelő egyes üzlethelyiségek nyitvatartási idői (pl. az Auchan reggel 7:00 és este 9:00 óra között tart nyitva). A Plaza M-ben található üzlethelyiségek nyitvatartásával kapcsolatos további információkért látogasson el a www.plazam.ro/magazine oldalra.
A nyitvatartás, valamint annak bármilyen nemű változtatása érvényesíthető a látogatókkal szemben, a Bevásárlóközpontba a nyitvatartási időn kívül belépni tilos.

Bevásárlóközpontba való belépés és tartózkodás szabályai

A Bevásárlóközpont bérelt helyiségeket (üzletek, éttermek, gyorséttermek), köztereket és szolgálati helyeket foglal magában.
A közterek közé sorolhatók a Bevásárlóközpont bejáratai, átjárói, belső gyalogos útjai és egyéb járóterületei, az információs pult, a nyilvános mosdók és pihenőhelyek, az ételudvar területe és a parkoló.
A szolgálati helyek közé tartozik, nem korlátozó jelleggel a diszpécserközpont, a Bevásárlóközpont adminisztratív irodái, a személyfelvonó szervizhelyisége, a vezérlőszobák, a tisztítószeres szobák, a homlokzatok, a tetők, az őrszobák, a vészkijáratok, a hulladéktárolók, az árurakodásra használt helyek. A szolgálati helyekre való belépés szigorúan tilos, kivéve a vészkijáratokat, amelyek vészhelyzet esetén használandók.
A Bevásárlóközpont felépítéséhez tartozó helyekre való belépés és használatuk módját a Tulajdonos határozza meg saját belátása szerint, az adott helyzetben releváns körülmények alapján, és ezt bármikor módosíthatja.

Marosvásárhelyi Plaza M-be való belépés és tartózkodás szabályai

 • A Bevásárlóközpont területén tilos a látogatók, a személyzet és az ügyfelek életére és egészségére veszélyes tevékenységek folytatása.
  Különösen az alábbi tevékenységek tilosak:
 • a többi látogató nyugalmát zavaró eszközökkel való zajok generálása (beleértve, de nem kizárólagosan a kiabálást, lármát, hangszórókat, zenelejátszást rádión, zenelejátszón stb.);
 • alkoholos italok fogyasztása és dohányzás a Bevásárlóközpontban, az erre a célra kijelölt helyek kivételével; az utólag módosított és kiegészített, a dohánytermékfogyasztás hatásainak megelőzéséről és megfékezéséről szóló 349/2002. sz. Törvénynek megfelelően a Bevásárlóközponton belül tilos a dohányzás;
 • kábítószerek, tudatmódosító szerek fogyasztása a Bevásárlóközpont területén;
 • nyílt tűz használata;
 • bármilyen nemű reklámtevékenység vagy piackutatás végzése (beleértve, de nem korlátozó jelleggel a szórólaposztogatást, reklámanyagok kihelyezését, piackutatások végzését, látogatók interjúvolását, nyilvános demonstrációk tartását stb.), a Tulajdonos előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül;
 • nem tisztességes vagy a közrendet fenyegető magatartás;
 • mozgó termékárusítás, nyilvános demonstrációk, jótékonysági akciók szervezése, bármilyen nemű művészi demonstrációk tartása az Ügyvezető vagy a Tulajdonos előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül;
 • tüntetések, gyülekezők, nyilvános előadások tartása, politikai vagy vallási propaganda terjesztése, kéregetés, tüntetés, licitek, kóstolók, kiállítások, improvizáció, flashmobok, játékok vagy a nyilvánosság számára szervezett események szervezése;
 • hang- és/vagy videófelvételek, fényképek készítése az Ügyvezető vagy a Tulajdonos előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül;
 • a Bevásárlóközpontban található bútorzat, díszlet (beleértve, de nem korlátozó jelleggel a padokat, szemetesvödröket stb.) és/vagy egyéb javak, felszerelések károsítása, megrongálása vagy tönkretétele;
 • a Bevásárlóközpontba annak nyitvatartási ideje előtt vagy után történő belépés vagy tartózkodás;
 • minden a Bevásárlóközpontot, a Tulajdonost, a szerződő feleket vagy az együttműködőket érintő és/vagy annak kárt (beleértve annak imázsát, profitveszteséget stb.) okozó tevékenység, a Bevásárlóközpont versenytársainak reklámozása, a Bevásárlóközpontban található gazdasági szereplők tevékenységeinek bojkottálása;
 • a vásárlók személyes tárgyainak felügyelet nélkül hagyása, függetlenül a tartózkodási helyüktől, a Tulajdonos nem vállal felelősséget a személyes tárgyak károsodásáért, eltűnéséért;
 • hulladék, maradékok, bármilyen nemű csomagolóanyagok, cigarettacsikkek eldobása az erre kijelölt helyeken kívül;
  A Bevásárlóközpont területére ugyanakkor tilos a belépés:
 • 14 (tizennégy) éven aluli, nagykorú kísérete nélküli személyek számára;
 • fegyverrel rendelkező személyek – kivéve az állami hatósági vagy a meghatalmazott biztonsági személyzetet –, tompa tárgyakkal, mérgező anyagokkal, robbanó- vagy maró hatású anyagokkal rendelkező személyek számára;
 • könnygázzal, gyúlékony anyagokkal vagy a hatályos jogszabályok által veszélyesnek ítélt anyagokkal rendelkező személyek számára;
 • alkoholos ital, kábítószer, tudatmódosító szer stb. hatása alatt lévő személyek számára;
 • látogatók számára a Bevásárlóközpont raktárhelyiségeibe, infrastrukturális részeibe és műszaki helyiségeibe;
 • kerékpárral, görkorcsolyával, szánkóval, gördeszkával, segway-jel, hajtánnyal vagy egyéb közlekedési eszközzel, kivéve a fogyatékkal élő személyek tolószékeit, járóeszközeit;
 • állatokkal, kivéve a fogyatékkal élő személyeket vezető állatokat vagy a biztonsági szolgálat által alkalmazott őrző-védő kutyákat, és a (házi-) állatkereskedéssel foglalkozó és (házi-) állatok számára szolgáltatásokat nyújtó bérhelyiségekbe való belépést;
 • Auchan bevásárlószekerekkel a Bevásárlóközpont folyosóin;
 • nem megfelelő, piszkos ruházatú, erőszakra uszító vagy rasszista üzeneteket terjesztő személyek számára;
 • labdákkal, játékgolyókkal és egyéb, a többi látogató biztonságos közlekedését veszélyeztető játékokkal;
 • A látogatóknak kötelességük megőrizni a Bevásárlóközpont tisztaságát, hulladékaikat az erre kijelölt tartályokba dobni, a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

Biztonsági és egyéb utasítások

 • A Bevásárlóközpont őrzés-védését a Tulajdonos által szerződtetett biztonsági személyzet látja el. A Bevásárlóközpont biztonsági szolgáltatásai biztonsági kamerák felszerelésével és az azok által rögzített felvételek felügyeletével is biztosításra kerülnek.
 • A Bevásárlóközpont területére való belépés a módosításaival és kiegészítéseivel újra közzétett, az objektumok, javak, értékek őrzéséről és a személyek védelméről szóló 333/2003. sz. Törvény, valamint az utólag módosított és kiegészített, a személyes adatok kezelése és az adatok szabad mozgása tekintetében a személyek védelméről szóló 677/2001. sz. Törvény betartásához kötötten Ön hozzájárulását fejezi ki ahhoz, hogy a Tulajdonos és az alvállalkozók bármilyen videóbizonyítékot felhasználjanak a Bevásárlóközpontban esetlegesen bekövetkező incidensek tisztázása, megoldása és/vagy bizonyítása érdekében.
 • A látogatóknak kötelessége mindenkor betartani a biztonsági személyzettől, a tűzoltóktól, a Bevásárlóközpont személyzetétől kapott utasításokat. Tilos a Tulajdonos vagy a felelős biztonsági személyzet hozzájárulása nélkül belépni a „Belépni tilos / Korlátozott terület” felirattal ellátott helyekre. Amennyiben a látogató a fenti jelzés ellenére belép egy ilyen területre, akkor felelősséggel tartozik a riasztás felülvizsgálatából származó károkért (adott esetben).
 • A látogatók nem hagyhatnak személyes, felügyeletükben lévő tárgyakat felügyelet nélkül a Bevásárlóközpontban, függetlenül attól, hogy éppen hol tartózkodnak. A látogatók elfogadják és tudomásul veszik, hogy a Tulajdonos nem vállal felelősséget az ilyen javak és/vagy tárgyak elvesztése, ellopása, károsodása, tönkretétele esetén.
 • A Tulajdonos felhatalmazott személyzetének jogában áll szúrópróbaszerűen elkérni az egyes látogatók azonosító okiratait, például: (i) az olyan személyekét, akik esetlegesen zavarhatják a Bevásárlóközpont működését és a többi látogatót, (ii) azokét, akik öltözete, magatartása és/vagy hozzáállása nem megfelelő, (iii) akik negatívan befolyásolhatják a Tulajdonosok és együttműködőik üzleti érdekeit a jelen Szabályzat előírásaival ellentétben. Ugyanezen megfontolásból, a Társaság fenntartja jogát, miszerint korlátozhatja vagy megtilthatja egyes személyek belépését a Bevásárlóközpontba, az alkalmazandó jogszabályok betartása mellett.

A jelen Szabályzat be nem tartása esetén alkalmazandó szankciók

Azok a látogatók, akik a jelen Szabályzat előírásainak be nem tartása következtében bármilyen formában, cselekedet vagy cselekedet elmulasztása által, közvetlenül vagy közvetett módon kárt okoznak a Bevásárlóközpontnak, a Tulajdonosnak, a szerződő feleknek vagy együttműködőknek, teljes mértéken kötelesek fedezni az okozott károkat, beleértve, de nem korlátozó jelleggel a károsodott javak javításának vagy cseréjének költségeit, az imázsnak okozott kár költségeit, továbbá a felelős személyek a hatályos jogszabályok értelmében polgári és / vagy büntetőjogi felelősséggel tartoznak az okozott károkért.
A fenti előírás sérelme nélkül a jelen Szabályzat bármely előírásának megsértése esetén a Tulajdonos fenntartja jogát, miszerint a felelős személyeket a területen kívülre kíséri, és az elkövető költségére minden, a jelen Szabályzatot vagy nyilvános szabványokat sértő mérgező, fenyegető anyagot és/vagy tárgyat az elkövető költségére eltávolít. A Tulajdonos ugyanakkor, a jelen Szabályzatba, a Tulajdonos utasításaiba vagy az alkalmazandó jogszabályokba ütköző tevékenység és/vagy tevékenység mulasztás észlelése esetén értesíti az illetékes hatóságokat.
A Tulajdonos által kijelölt biztonsági személyzetnek jogában áll ellenőrizni a tiltott szolgáltatási területeken tartózkodó látogatókat, megvizsgálni a területre bevitt, vagy onnan kivitt javakat, valamint indokolt esetben motozást végezni az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően.

Végső rendelkezések

A Bevásárlóközponttal és a benne található helyiségekkel kapcsolatos információk a Bevásárlóközpont weboldalán (www.plazam.ro), valamint a Bevásárlóközpontban található információs pultoknál érhetők el.

Köszönjük, hogy meglátogatta a Plaza M-t! A mielőbbi viszontlátásra!

Parkolás

A Marosvásárhelyi Plaza M 1500 parkolóhellyel rendelkezik.

A Plaza M parkolójába való belépés a jelen szabályzat elfogadásához kötött.

 • A parkoló magánterület, amelyen a hatályos közúti közlekedési jogszabályok alkalmazandók.
 • A parkolás 08:00-21:00 óra között engedélyezett. A fenti órarend alól kivételt kizárólag a Cinema City és a Jack Casino ügyfeleinek gépjárművei képeznek, amelyek 06:00 óráig tartózkodhatnak a parkolóban;
 • A parkolóban a megfelelő közlekedés biztosítása érdekében kérjük, tartsák be a jelzőtáblákat, közúti jelzéseket;
 • A maximális közlekedési sebesség 5 km/óra;
 • A parkolás díjmentes, a javasolt maximális állásidő 4 óra
 • Tilos a mozgáskorlátozott személyek számára kijelölt és fenntartott helyekre parkolni;
 • A gépjárművezetőnek a parkolásra kijelölt helyre kell beparkolnia, be kell tartania minden parkolási jelzést;
 • A szabályzat be nem tartása esetén a Plaza M-nek jogában áll a parkolóban indításgátlót helyezni a gépjárműre, mely esetben a gépjárművezetőnek 100 RON feloldási díjat kell fizetnie;
 • A parkoló kamerával felügyelt terület. A videókamerák kizárólag a forgalom ellenőrzésére hivatottak, nyilvánosan nem elérhetők;
 • A Plaza M vezetősége nem vállal felelősséget sem a parkolóban hagyott gépjárművek, sem a bennük hagyott javak sértetlenségéért. Ha problémát szeretne bejelenteni, kérjük, forduljon a Plaza M Ügyvezetői Irodájához.
 • Tilos a gépjárművekben felügyelet nélkül állatot, gyúlékony anyagot és veszélyes tárgyakat hagyni;
 • Tilos a parkolóban gépjárműjavítást, illetve egyéb gépjármű karbantartást (olajcsere, fagyálló vagy üzemanyag feltöltés) végezni;
 • Tilos a parkolóba autósiskolás autókkal belépni;
 • Tilos a túlméretezett rakszelvénnyel rendelkező gépjárművek (traktorok, tehergépkocsik vagy egyéb nehézgépjárművek), valamint utánfutóval vagy látható meghibásodással rendelkező gépjárművek belépése;
 • Tilos az eladási hirdetéssel ellátott gépjárművek állomásoztatása a parkolóban;
Így találhatsz ránk

A Marosvásárhelyi Plaza M egyedi helyen található, a repülőtér, a vonat- és buszállomás közvetlen közelében, így könnyű hozzáférést biztosít a környező települések, községek, de akár a más városokból érkező látogatók számára is.

A városközponttól csupán 8 percre található Plaza M területére való belépés rendkívül egyszerű akár gépjárművel, akár tömegközlekedéssel (a megálló közvetlenül a Bevásárlóközpont előtt található).

Plaza M-hez érkező autóbuszok:

2, 4, 14, 16, 17, 18, 44